Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Marcian Petrescu, muzicutistul-povestas, la al doilea album

Posted by Victor pe 23/03/2009

marcian-20-mar

Foto: Event Plus

Vine din Moldova, mai precis din Onesti. Canta blues de vreo 10 ani cu un haios accent moldovenesc. Este cel mai tare muzicutist din tara (ma rog, e si cam singur in peisaj) si daca-l pornesti nu se mai opreste din povestit. Un soi de Creanga al armonicii, Marcian Petrescu si trupa sa, Trenul de Noapte, si-au lansat vineri, pe 20 martie, cel de-al doilea album, „Povestile bluesului”, intr-un concert organizat de Event Plus la Hard Rock Cafe (vezi foto). Primul album, lansat in 2007, se cheama „Dependent de blues”.

Bluesmanul poarta in tolba cam 100 de muzicute, e prieten bun cu Sugar Blue (premiat cu Grammy), care e invitat dealtfel pe una dintre piesele noului disc („Iubirea ta e ca un cancer”). “Mi-a spus ca vrea sa colaboreze pe o compozitie a mea, in romana. Si-a inregistrat bucata intr-o ora si a iesit fabulos”, povesteste Marcian Petrescu intr-un interviu pe care care mi l-a acordat pentru „Cotidianul”. De acolo puteti afla mai multe despre melodiile de pe noul disc „Povestile bluesului”: coveruri dupa Willie Dixon sau Albert Collins, dar si piese originale despre platfus, incorporare si mahmureala. Povesti de viata, ce mai…

Pana una alta, ascultati o inregistrare din 2007 de la Spice Club din Bucuresti. Un duet de zile mari Sugar Blue – Marcian Petrescu pe un cover preluat de la Sonny Boy Williamson II, „Don’t Start Me Talking”


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: