Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Descarca gratis cele mai noi melodii

Posted by Victor pe 29/03/2009

Bluesul nu deloc o „muzica simpla”. Va veti lamuri ce vreau sa spun cu asta daca bagati mai bine de seama la diversitatea artistilor de ultima ora.

„The finest blues you’ve never heard”, suna motoul site-ului The Roadhouse. Intr-adevar, saptamanal, puteti dowloada gratis cate un podcast de vreo ora cu selectii alese pe spranceana din albume aparute in ultimele 2-3 luni. DJ-ul care se ocupa de selectie aduce si nume mai cunoscute, dar si tot soiul de trupe si solisti „indie blues”, daca pot sa spun asa. In plus, pe acelasi site gasiti vesti despre ultimele albume, clipuri blues, dar si podcasturi speciale dedicate unor curente sau unor instrumente din istoria bluesului.

„Am auzit adesea oameni mai putin familiarizati cu bluesul spunand ca e o muzica foarte simpla. Insa diversitatea stilurilor este uimitoare. Din Delta pana-n Chicago, de la perioada de dinaintea razboiului mondial la acustic, electric, muzicuta si jump blues, e greu, daca nu imposibil, sa descrii emotiile provocate de un tipar muzical atat de simplu”, spune DJ-ul Tony Steidler, din Iowa, responsabilul cu podcasturile de pe The Roadhouse. Cu o voce grava si cu un accent de care o sa va indragostiti, Steidler dovedeste ca in ciuda simplitatii formale, bluesul de azi poate sa sune uimitor de proaspat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: