Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Ce face criza din rapperi

Posted by Victor pe 06/04/2009

Experimentul mental e cam asa: inchipuiti-va un rapper lovit de criza financiara. Nevoit sa-si scoata la mezat Lamborghini-ul, fara casa (ca si-a ipotecat-o), fara femei, cu bling-blingurile topite, omul devine cam trist, nu? Si atunci, ce face? Simplu: canta blues. Sau ceva in genul asta. Sugestia nastrusnica vine de la ziaristii de la “Miami Herald” care titreaza “Recesiunea ii face pana si pe rapperi sa cante blues”.

Articolul vorbeste despre cum in ultimul an, muzica rap s-a vindut cu 20% mai prost decat in 2007, cum Diddy nu mai are bani de combustibil pentru avionul personal si cum Wyclef Jean risca sa ramana sub cerul liber, pentru ca si-a ipotcat casa din Miami Beach.

Dar fragmentul care motiveaza titlul e livrat de Danyel Smith, redactor-sef la revista de hip-hop si cultura urbana “Vibe”: “Daca avem noroc, vor lua nastere o noua arta si un nou gen muzical pe care nici nu ni le putem imagina, ceva care va veni din spiritul vremii, cand din 15 centi trebuie sa faci un dolar. Unele dintre cele mai mari genuri muzicale s-au nascut in timpuri de restriste. Gospelul, spirituals, bluesul, jazzul, toate vin din epoci pline de frustrari”. Ce-i drept e drept. Sa vedem, mai departe, cum va suna „noul blues„. Pana atunci, ascultati cum suna cel vechi, in varianta lui Blind Willie Johnson.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: