Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Cel mai tare muzicutist de blues vine la Bucuresti

Posted by Victor pe 23/04/2009

Charlie Musselwihte

Legenda vie a bluesului, Charlie Musselwhite, concerteaza in Capitala pe 17 mai

A copilarit in prafuitul Mississippi, si-a trait anii duri ai adolescentei in Memphis, iar stilul si l-a slefuit in Chicago alaturi de nume celebre ale blues-ului, precum Muddy Waters si Howling Wolf. Charlie Musselwhite si muzicuta sa vor rasuna pe 17 mai la clubul Hard Rock Cafe din Bucuresti, intr-un eveniment organizat de Event Plus, coordonatorul platformei de evenimente Blue Moods.

Anul trecut, revista americana „Living Blues” l-a desemnat pe veteranul Charlie Musselwhite drept „cel mai bun interpret la muzicuta” din intreaga scena blues. Nascut in 1944, solistul si muzicutistul american a debutat in 1966, reusind sa stranga 18 trofee „W.C. Handy”, dar si sase nominalizari la Grammy. De asemenea, Musselwhite a fost onorat cu premiul pentru intreaga cariera la Festivalul de Blues de la Monterey si cu Premiul de Excelenta in Arte al Guvernatorului din Mississippi.

„In blues, daca este blues cu adevarat, este vorba numai despre emotii si sentimente”, spune Musselwhite. „Este vorba despre adevar si despre comunicarea cu oamenii. Asta numesc eu muzica sufletului”, afirma muzicutistul, deschis spre jazz, dar si spre rimturile latine. Concertul sau bucurestean din 17 mai va fi prefatat de muzicutistul autohton Marcian Petrescu si de trupa sa Trenul de Noapte. Biletul de intrare costa 75 de lei. (text publicat in editia online a ziarului „Cotidianul”)

Charlie Musselwhite, „Finger Lickin’ Good”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: