Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Bob Dylan se vrea un soi de Robert Johnson

Posted by Victor pe 26/04/2009

dylan_pic_20 Artistul de 67 de ani se intoarce la radacini. Adica la blues si rock’n’roll. Totul asezonat cu un acordeon cajun si coarde ciupite ca pe Rio Bravo.

 “I get the blues for you baby / When I look up at the sun /Come back here /We can have some real fun”, canta Dylan pe ritmurile miscate din “Shake Shake Mama” de pe proaspatul disc “Together Through Life”.

 Programat sa fie lansat pe 28 aprilie, cel de-al 33-lea album al folkistului poet este infuzat cu bluesul urban nascut in Chicago, dar se simt si usoare arome mexicane si cajun-zydeco. Intrebat recent cum crede ca va fi primit noul disc, Bob Dylan s-a multumit sa raspunda: “Stiu ca fanilor le va placea, in rest habar n-am”.

Recenta productie discografica a lui Dylan este “un album de blues cu accente mexicano-texane numai bun pentru a fi ascultat intr-o bodega de la granita mexicana”, apreciaza cronicarul de la “The Independent”. Impresia este confirmata de versurile cantautorului american: “I nearly got killed here /During the Mexican War”. Dincolo de atotprezentul acordeon al lui David Hidalgo (Los Lobos), noul disc se vrea o intoarcere la soundul nefinisat al bluesului si rock’n’rollului de acum o jumatate de veac.

“Discurile din anii ’50-’60 au fost fara indoiala extrem de importante. Se poate sa fi marcat ultima mare era a muzicii adevarate. Am vrut sa scriu cantece asa cum o faceau Woody Guthrie si Robert Johnson, adica melodii atemporale, eterne”, afirma Dylan intr-un interviu din “Telegraph”. (articol publicat in editia online a ziarului „Cotidianul„)

UPDATE: Cel mai nou album al lui Bob Dylan, „Together Through Life”, lansat la sfârşitul lunii aprilie, a ajuns pe primul loc în clasamentul britanic, la 40 de ani de la primul disc de succes al legendarului cantautor american (Reuters, via NewsIn)

 

Bob Dylan, “Beyond Here Lies Nothin’” (prima piesa de pe albumul “Together Through Life”)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: