Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Pomii nu fac bani, dar elefantii stiu blues

Posted by Victor pe 20/08/2009

Cvintetul de blues-punk Cage the Elephant are in distributie doi frati, vocalul Matt Shultz si chitaristul Brad Shultz, plus alti fosti colegi din gasca de liceu. Baietii din Kentucky tocmai ce au scos un album self-named, plus proaspatul single Ain’t No Rest for the Wicked.

Cand le asculti noul extras de single, iti aduci aminte instantaneu de garage blues-ul lui Jack White din mai vechea formula White Stripes, dar nu poti sa nu gasesti alte asemanari cu melodiile mai mult rostite decat cantate ale lui Beck (de celebrul sau Loser banuiesc ca va mai amintiti).

Ce sa va mai spun? Ca fratii Shultz au crescut intr-o familie penticostala cu valori stricte in care nici o melodie „seculara” nu patrundea si ca cei doi pusti furau caseta tatalui cu Jimi Hendrix si o ascultau in camera lor dupa ce parintii mergeau la culcare.

Cat despre titlul singlelului de mai jos, acesta pare sa fi fost raspunsul dat de un traficant de droguri atunci cand a fost intrebat de ce n-a vrut sa renunte la jobul sau ilegal. (Refrenul piesei suna cam asa: „You know there ain’t no rest for the wicked/ Money don’t grow on trees,/ We got bills to pay/ We got mouths to feed/ Ain’t nothing in this world for free”)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: