Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Yo man, let’s blues

Posted by Victor pe 29/08/2009

Ei da, exista pe lumea asta albi care se incapataneaza sa uneasca cele doua mari radacini din rizomul muzicii americane negre: hip-hopul si bluesul.

G. Love canta la chitara de la 8 ani, iar de la 13 ani scrie poezii, asa ca pana la statutul de cantautor nu mai ramanea decat un pas de mamaruta. Colectia de discuri a mamei sale „era mica, dar de buna calitate”, isi aminteste hip-hopperul, citand nume pecum Beatles, Bob Marley, Willie Nelson sau Dr John. Printre artistii care l-au inspirat pe G. Love, chitaristul hip-hop cu o muzicuta mai curand folk decat blues, are printre muze nume precum Bob Dylan, Jimmy Reed si De La Soul.

De ce ii place sa glasuiasca in maniera unui rapper pe progresii de blues? Pentru ca ambele genuri muzicale „sunt pasionate si interesate de viata reala”. In viata sa reala, G. Love dedica mult timp activitatii de producator (a colaborat inclusiv cu John Hammond, unul dintre idolii sai). Ultimul album al lui G. Love se cheama Superhero Brother. Va propun insa o piesa mai veche, solara si numai buna pentru un sfarsit de vara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: