Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Coco Montoya: blues si teleportare

Posted by Victor pe 03/09/2009

 

Coco Montoya (foto: Event Plus)

Coco Montoya (foto: Event Plus)

Miercuri seara, trupa chitaristului american a transportat publicul bucurestean direct in lumea lui Clapton si a lui John Mayall.

 Dupa ce au invitat in Romania legende ale bluesului, cum sunt chitarisul John Hammond si muzicutistul Charlie Musselwhite, organizatorii de la Event Plus au reusit sa aduca inca un invitat de soi, o vedeta rock-bluesului de peste Ocean. In seara de 2 septembrie, chitaristul stangaci Coco Montoya a cantat in fata a peste 400 de spectatori la clubul bucurestean Hard Rock Cafe.

Interpretand piese precum “Beyond The Blues”, “Casting My Spell” sau “Nothing But Love”, muzicianul american si-a “teleportat” spectatorii undeva intr-un club de blues din anii ’70-’80, perioada in care Montoya lua lectii de la Albert Collins si se intovarasea cu John Mayall in celebrul grup The Bluesbreakers.

“Nu am mai avut de mult un asemenea public. Ne-am simtit exceptional, as reveni oricand in Romania. Acum am inteles ce inseamna Blue Moods (titlul platformei de concerte blues – n.red.). Este vorba de o stare de spirit, de un dialog din priviri cu un public deosebit si avizat, de un flux de energie incredibila”, a spus Coco Montoya dupa un show care a tinut mai bine de doua ore. Muzica sa a fost gustata de cei mai buni cantareti romani de blues, precum A.G. Weinberger, Alexandru Andries, Marcian Petrescu si George Baicea, ultimul cantand in deschiderea show-ului lui Montoya.

Chitaristul american a spus povesti, a glumit, a facut mimica acompaniata de chitara si a venit insotit de un excelent pianist, Jerry Lepper. Improvizatiile sale la orga si minirecitalul de boogie woogie au facut senzatie, “furand” in unele momente show-ul lui Montoya. Nici chitaristul cu un stil amintind de Eric Clapton nu s-a lasat mai prejos. Montoya a coborat de pe scena si a executat cateva solouri chiar in mijlocul publicului. L-au mai acompaniat basistul cu tuse funky Nathan Brown si percutionistul Robert Hayes, care si-a demonstrat priceperea intr-un solo hipnotizant de peste cinci minute.

(cronica aparuta in cotidianul.ro)

Reclame

Un răspuns to “Coco Montoya: blues si teleportare”

  1. […] clătesc gustul amar cu ceva Blues via Victor şi Event Plus.  Cei din urmă să sară cu lovelele pentru reclama mascată! Ha ha […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: