Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Ruthie Foster: o Tracy Chapman a bluesului

Posted by Victor pe 19/09/2009

Ruthie Foster

Ruthie Foster

Comparatia e, ce-i drept, cam deplasata. De semanat, seamana cu Tracy doar la coafura si postura (o voce decisa, acompaniata de o chitara acustica). In rest, pe partea muzicala, lucrurile stau destul de diferit, deoarece Ruthie Foster are un stil mult mai eteroclit.

Cantautoarea vine din Texas si are darul de a imbina firesc bluesul sudic, incantatia gospel, ritmul rock si traditia soul. Stilul ei compozit nu e strain de educatia muzicala primita in copilarie. Mama o invata imnuri gospel, profesorul de chitara ii preda acordurile dupa piesele Beatles, iar unchiul si bunicul ei ascultau cu patima country de scoala veche. “Nu conta ce fel de gen ascultam. Era o muzica excelenta si reusea sa ma miste”, isi amintneste Foster.  

Ruthie Foster este una dintre cele mai rafinate artiste de soul-blues din American, o dinamita de soul si blues. (Blues Revue).

Energia pe care o emana doar cu vocea si chitara este uimitoare. Ruthie a fost comparata cu Ella si cu Aretha, dar din punct de vedere muzical nu se apropie de nici una. Ceea ce are cu adevarat in comun cu Fitzgerald si Franklin este stralucirea irezistibila – nu poti sa-ti iei ochii de la ea, nici macar sa-i inchizi pentru o secunda” (Philadelphia City Paper).

Foster are o voce profunda si decisa imbinand cate putin de la Janis si Aretha, lucru care-i va multumi atat pe fanii soulului, cat si pe cei ai rockului. Coverul ei dupa Lucinda Williams, Fruits of My Labor, este mai bun decat originalul (New York Post).

Ruthie Foster – Fruits of My Labor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: