Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Noul swing, cel care pe care nu-l auzi la radio

Posted by Victor pe 17/02/2010

De ce realizatorii emisiunilor de jazz de la posturi, precum Radio Romania Cultural, Smart FM sau RFI Romania, raman adesea cantonati fie in jazzul clasic, fie in rock-jazzul si free jazzul de acum 20-30 de ani? Sa fie comoditate? Sa fie varsta si tabieturile?

Pacat ca nu deschid mai larg urechile la ce se intampla peste Ocean, ”acum si acolo”. Dupa perdeaua de fum a rapului si artficiilor mediatice de tipul Lady GaGa, se face in continuare muuulta muzica buna. Ma gandesc, de exemplu, la trupa de (neo)swing Big Bad Voodoo Daddy, aparuta in California in 1989.

Sunt plini de viata si n-ai cum sa nu te molipsesti de la bataile ritmice si verva alamurilor. Numele trupei vine de la un autograf pe care chitaristul Albert Collins i l-a oferit liderului formatiei, Scotty Morris. Pe afisul sau scrie ”To Scotty, the big bad voodoo daddy”. Ascultati-i pe smintitii noului swing cu o piesa dedicata lui Cab Calloway, liderul celui mai titrat big band de culoare din interbelic. (E vorba de piesa Calloway Boogie, cantata la versiunea america a lui Dansez pentru tine).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: