Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Faceti loc in Panteon

Posted by Victor pe 18/02/2010

Caci sosesc inca trei semizei – cantautoarea Bonnie Raitt, chitaristul de Chicago blues Lonnie Brooks si unul dintre cei mai buni muzicutisti ai momentului, Charlie Musselwhite (ne-a vizitat anul trecut), au fost selectati pentru a fi inclusi in Blues Hall of Fame.  

Doua vorbe despre Bonnie Raitt. La cei 60 de ani se poate mandri cu faptul ca e una dintre primele femei care in anii 70 a avut tupeul sa intre intr-un imperiul dominat de masculi, cel al chitarii electrice. Chiar daca are mai degraba un look de cantareata de country si are si concerte acustice, a fost un soi de Joan Jett a bluesului. One hell of a blues lady, zice guitarsite.com. O „bunicioaica a bluesului”, daca imi permiteti. Acum, mai degraba o bunicuta care sprijina tot soiul de actiuni eco si anti-discriminare.

Intrarea celor trei in Panteonul bluesului se va intampla pe 5 mai. Acum 10 ani, Raitt a fost deja poftita in Rock and Roll Hall of Fame si tot cam pe atunci a impartit un Grammy cu John Lee Hooker pentru duetul lor celebru I’m in the Mood. (Sursa: AP)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: