Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Ceai indulcit: cel mai bun album al deceniului

Posted by Victor pe 19/02/2010

Are 73 de ani, dar printre bluesmanii de culoare asta inseamna ca mai ai ceva pana la pensie :). I-a inspirat pe Jimi Hendrix, Eric Clapton si Jimmy Page. Dupa ce s-a lansat pe la finele anilor 50, i-a acompaniat pe Muddy Watters, Little Walter si Koko Taylor. A fost pe nedrept neglijat in anii 70, revenind pe cai mari in anii ’80 (o mana de ajutor i-a intins-o Clapton). Ascultati o piesa de pe albumul sau Sweet Tea, ca sa intelegeti de ce Jimi il admira atat de tare:

Buddy Guy este artistul ultimului deceniu, dupa o ancheta realizata de revista Blues Revue la care au raspuns 40 de jurnalisti de muzica blues. Cel mai bun album al deceniului a fost Sweet TeaCD produs in 2001. Despre album s-a spus ca suna a hill contry blues, dar Buddy Guy (legat adesea de Chicago blues, chiar daca a cochetat si cu rockul si R&B-ul) nu prea inghite etichetele.

Dupa el, nici Delta blues nu e o titulatura prea fericita, de vreme ce multi muzicieni nu provin direct de la sursa, din Mississippi, ci din state vecine (Alabama, Louisiana etc.). Asa ca southern blues e suficient pentru Buddy (vezi interviul din buletinul de stiri BluesWax).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: