Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Shoegazeri pe motociclete

Posted by Victor pe 14/03/2010

Pe eticheta unor iarturi, afli ca poti gasi “urme” de fructe. La fel, pe invelisul de ciocolata, citesti ca, daca ai un pic de noroc, poti afla “urme” de alune. Cam asa e si cu rockerii porniti din San Francisco, Black Rebel Motorcycle Club (BRMC). Poti sa-i asezi usor in clasa ”indie-rock” sau “rock alternativ”, dar mirosi degraba si un iz de garage rock cu usoare ”urme” de blues sau, mai larg, de americana.

Trioul in varsta de 10 ani apare si pe excelentul soundtrack New Moon (2009) cu piesa Done All Wrong. In aceasta luna tocmai a lansat cel de-al saselea album. Titlul LP-ului vine de la primul extras de single, Beat the Devil’s Tatto.

Solistul si chitaristul Peter Hayes zice ca a gasit aceasta expresie intr-o povestire a lui Allan Edgar Poe. Idiomul se referea initial la bataile de toba care rasunau la lasarea serii in taberele de lupta, pentru a-i avertiza pe luptatori sa se intoarca la corturile lor. Acum se refera la cei care misca nervos din picior sau bat neincetat darabana.

Ascultandu-i pe cei trei rebeli (numele trupei este inspirat din cel al bandei de motociclisti pusi pe rele din filmul cu Marlon Brando The Wild One), ghicesti usor influente din rockul progresiv, Led Zeppelin mai ales, dar alteori, printre muzicute si chitari acustice blues, incap si chitari electrice si refrene furate parca din britrockul anilor ’90 (Oasis, The Verve). Mai e loc pe noul album si de cateva distorsuri de chitara si voci eterate, definitorii pentru shoegaze. Ascultati, de pilda, Evol, inca o piesa de pe noul disc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: