Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Taraful Haiducilor, invidiat de indie rockeri

Posted by Victor pe 05/04/2010

Un acordeon suna ba ca la o hora din Apalasi, ba ca intr-o sansoneta de pe malul Senei, ba ca intr-o spelunca argentiniana cu dansatori pusi pe jar de noul tango (Piazzolla). Se adauga un drobo apasat, un banjo de bluegrass si o vioara care-ti aduce aminte de folkul descoperit de folcloristi prin anii ’40-’50 in creierii muntilor din sud-estul SUA. Black Prairie – asa le-a placut sa-si boteze proiectul nou-nout celor trei membri ai formatiei indie rock Decemberists din Portland, la care se adauga inca doi artisti de pe scena aceluiasi oras.

Albumul de debut, Feast of the Hunter’s Moon, va fi lansat la inceputul lui aprilie dar poate fi deja ascultat pe site-ul oficial al trupei ori pe portalul postului national american de radio, NPR.

Aranjamentele muzicale adesea sumbre te duc cu gandul la preerii maturate de umbrele unor nori amenintatori, dar exista si ritmuri sprintare amintind fie de bluegrass, fie de exotisme klezmer sau tiganesti. E haioasa o nota (8 martie) de pe contul Twitter al formatiei:

  • „Daca am vrea sa compunem o piesa in genul Tarafului Haiducilor, ar trebui sa ne apucam mai serios de baut si de fumat”.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: