Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Glossy de Nashville vs. Americana

Posted by Victor pe 06/04/2010

MTV-ul genului country, Country Music TV, cu sediul in Nashville, Tennessee, a anuntat ieri nominalizarile pentru premiile anuale acordate celor mai bune videoclipuri country ale lui 2009 (decernarea va fi in iunie).

E de la sine inteles ca pentru CMT Music Awards au fost selectate clipuri glossy, cu tipicuri anume (barbatul Marlboro cu chitara in poala, femeia apetisanta, cu par lung si bucalat) si cu un strident parfum de comercial (Carrie Unterwood, Taylor Swift sau Keith Urban banuiesc ca va suna familiar).

Am ales, totusi, doua clipuri care nu dau pe-afara ca originalitate vizuala, care probabil ca nu vor pupa nici un premiu, dar propun un alt fel de country (ma rog, puteti sa-i spuneti americana sau chiar country alternativ), un sound mai firesc, iesit usor din canoanele din Tennessee.

O data ar fi vorba despre duo-ul dintre John Mellencamp (care vine mai curand dinspre folk-rock si americana) si mai vechea sa colaboratoare Karen Fairchild. O piesa (The Ride Back Home) filmata intr-o capela si inspirata, dupa cum o recunoaste solistul insusi, din genul de gospeluri interpretate de Johnny Cash.

Apoi ar fi timbrul incredibil de grav pentru vocea unui solist de americana de 29 de ani din melodia cu lipici The Weary Kind. Ryan Bingham a compus piesa impreuna cu T-Bone Burnett, aceasta fiind dealtfel tema muzicala a excelentului film Crazy Heart (piesa a luat un Oscar, dar si Jeff ”The Dude” Bridges, interpretul unui cantaret country ajuns finalul carierei, a mai capatat un binemeritat trofeu al Academiei).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: