Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Cum se sărută broscuțele?

Posted by Victor pe 10/04/2010

Doi brotaci lipicioși se mânjesc cu jegul din mlaștina din New Orleans (the bayou), se lasă în puterea unor pase de magie voodoo, sunt fugăriți de spirite demonice prin cimitir, cântă dixieland cu crocodilul-trompetist Louis (Armstrong?), se iau la harța cu trei țăranoi sudiști bătuți cu leuca, țopăie prin curtea conacului unui patron al unei fabrici de zahăr rafinat din sângele și sudoarea culegătorilor de pe plantații.

Ce poate fi mai instructiv pentru un puști din 2010? Noua producție Disney The Princess and the Frog face toți banii. Rescriere intriga fraților Grimm în culori și linii old school, așa cum vedeam acum 20 de ani pe VHS-uri și include o coloană sonoră produsă de Randy Newman, care și-a petrecut o parte din copilărie chiar în New Orleans. Cantautorul a gătit o tocăniță (gumbo, îi spun creolii) din tot ce reprezintă orașul în care s-a născut jazzul: zydeco, dixieland și blues, alămuri și refrene gospel.

Cum era de așteptat, din bietul soundtrack a fost scoasă la înaintare cea mai ternă piesă care a ajuns in heavy rotation pe Disney Channel (Never Knew I Knew, o acadea R&B interpretată de Ne-Yo). V-am pregătit altceva în tocănița din seara asta, ceva care mi-a amintit de o altă coloană sonoră inspirată, cea din Cartea junglei. Gustați, deci, un blues cântat de Anika Noni Rose (care joacă și în pielea broscuței mulatre) și apoi le pièce de résistance, un zydeco ce m-a uns pe suflet, Gonna Take You There. Mda, mai există și altceva pe lumea asta în afară de Hannah Montana 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: