Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Pe drum, din nou. Cu Pete Molinari

Posted by Victor pe 06/06/2010

Când totul e posibil într-un studio de înregistrări, nimic nu te mai miră.

Ba da, te miră muzicienii care preferă să înregistreze fără trucuri digitale și care reușesc să scoată sunete magice old school, smulse parcă din difuzoarele bunicii, observă cronicarul ziarului The Independent, arătând cu degetul spre britanicul Pete Molinari dedulcit la rock and roll, doo wop și country blues.

Același critic muzical, Simmy Richman, amintește că ultimul album al lui Molinari a fost înregistrat în Nashville cu muzicieni care l-au acompaniat pe Elvis și mai zice că noul disc ”este cea mai bună înregistrare de americana realizată în acest an de un britanic, este, nici mai mult, nici mai puțin decât sunetul jukeboxului lui Dumnezeu”.

Omul  acesta, plecat din Kent peste marele ocean, reușește ceva ce multora nu prea le iese. Într-o vreme dominată de moda redescoperirilor (a Motown-ului, a popului interbelic etc.), mulți sună fals, dacă nu kitchos. Or, Molinari sună ”naturel” și nu-ți lasă impresia unui imitator de duzină.

Molinari:

În copilărie, am primit două cărți care m-au impresionat formidabil. Una era scrisă de Woody Guthrie, cealaltă, de Jack Kerouac. Împreună cu muzica și cântecele de care am avut mai apoi parte, acele cărți m-au convins că viața merită să fie un soi de călătorie pe un drum căruia unii îi spun drumul spre glorie, iar alții, calea neumblată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: