Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Bluegrass cu fasole și mălai. Cu desert de ciocolată!

Posted by Victor pe 27/08/2010

Genul country nu e doar al albilor. La fel cum nici banjoul nu este o simplă anexă a sudiștilor cu pălărie de văcari, ci vine de fapt de pe continentul negru. Iar country-folkul (bluegrassul) renăscut în ultimii ani n-ar suna așa dacă pe la începutul secolului muzicienii albi din Apalași nu ar fi apucat să fure câte ceva de la negrii sosiți în creierii munților tocmai din Delta bluesului.

 

   

Așa ca nu vă mirați dacă veți afla că negrii de azi mai fac și altceva în afara de R&B, soul, hip-hop și blues. Trioul Carolina Chocolate Drops se dedulcește de vreo cinci ani la bluegrass, old time și folk, ceea ce-l face să fie printre puținele trupe de culoare care mai cântă la banjo, chitară, vioară și alte trăznăi (oscioare și urcioare).

  

 

Toți cei trei muzicieni din Carolina de Nord au urmat conservatorul, au învățat bluegrass de la ăi bătrâni și cântă ce li se pare lor că le vine mai bine, adică și coveruri de MTV, dar și melodii vechi de-un secol. Dacă pentru încălzire v-am făcut (sper) curioși cu un cover după un hit de acum vreo zece ani (piesa cântăreței R&B Blu Cantrell, „Hit ‘em Up Style”), vă propun și o melodie tradițională cu niște iubăreți flămânzi ce se-ndoapă cu fasole și pâine de mălai:

”Cornbread and butter beans and you across the table,/ Eating beans and making love as long as I am able…”

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: