Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Ce trebuie să știi înainte să ajungi la Herbie Hancock

Posted by Victor pe 28/10/2010

Din  ce-am apucat să googălesc, pare-se că în turneul în care abia a pornit, Herbie cânta la începutul concertelor piese de pe coloratul și multietnicul său album The Imagine Project lansat chiar în vara asta (veți asculta, printre altele, și o variantă mai jazzy la piesa lansată de Peter Gabriel și Kate Bush Don’t Give Up, plus alte ritmuri africane și latino). Herbie nu la prima sa ieșire din decorul îngust al jazzului (acum vreo 5 ani a scos un album pop în care dueta, printre altele, cu Christina Aguilera și Annie Lennox), dar acum e mai etno ca oricând. Vedeți aici ce se întâmplă când un jazzman devine globtrotter:

  

   

Genialul pianist, care tocmai a schimbat în acest an prefixul (70), va cânta în doua parte a concertului câteva dintre mai bătrânele sale hituri care se întind de la începutul anilor 60 încoace. Va recomand interviul de mai jos în care Herbie Hancock explică de ce este atât de deschis față de muzica pop (e și o anecdotă haioasă în care îl vizitează pe mentorul său Miles Davis, care avea împrăștiate prin casă discuri cu Rolling Stones, James Brown și Cream) și zice câteva vorbe despre hiturile sale.

Dintre standard-urile autoprezentate nu lipsesc Cantaloupe Island (compusă în 64, dar redevenită hit în 1993 când rapperii de la Us3 reînvie poate cea mai celebră dintre temele compuse de Hancock), Watermelon Man (cu influențele sale soul-funk și referințele la originile afro) și, desigur, RockIt cu percutantele clape de orgă electrică optzecistă.

   

Ce, cine, când și unde, vezi pe site-ul organizatorilor.

4 răspunsuri to “Ce trebuie să știi înainte să ajungi la Herbie Hancock”

  1. domnisoaraT said

    Herr V, crede-ma, nu tre’ sa stii nimic cand e vorba de oameni ca Hancock. Eu am ajuns la el fara sa am habar ca o sa il aud cantand live vreodata in viata mea :D. Si tare bine a sunat omu’ asta. Si da, are un melanj muzical care poate surprinde, dar care da bine, cu mici goluri ici colo. Iar fata de canta cu el are o voce extraordinara. Nelucrata ca tehnica, dar extraordinara. Ca veni vorba, tre’ sa descarc ceva muzici de ale lui, e cam singuru’ care lipseste din panoplie :))

    • Victor said

      Ma bucur că-ți plăcu meine Dame T 🙂 Am scris postul ca să avertizez că va mai mult decât jazz-funk și vor fi multe din piesele sale de globtrotter. În rest și în absolut, sigur că nu trebuie să știi nimic ca să te bucuri de un pianist și un aranjor genial 🙂

  2. Am fost aseară la concertul lui HH… Impresionat de profesionalismul întregii trupe, muzicieni aleşi pe mustaţă, extrem de valoroşi, titraţi, şi totodată cu rezervare în a primi laude. La un moment dat, a oprit şirul aplauzelor…

    Muzica bună uneşte oamenii: partea bună a globalizării e că putem fi împreună! Imaginaţi-vă…

    http://calindiaconu.wordpress.com/2010/10/30/herbie-hancock-la-sala-palatului-29-octombrie-2010/

    • Victor said

      Fain concertul. Și foarte bine gândit nu doar ca mesaj, dar și pe partea de conexiuni și echilibru între piesele din setlist.

Lasă un comentariu