Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Herbie, ce dezamăgire!

Posted by Victor pe 30/10/2010

După concertul de vineri seară al lui Herbie Hancock, am auzit mai mulți connaisseur-i plângându-se că nu prea au auzit ce și-au dorit. Din fericire, unii artiști se schimbă mai repede decât reușim noi să ținem pasul, așa că ne uimesc că nu mai sunt aceiași cu care abia de ne obișnuim urechile.

Fanul înrăit: A curs prea puțin funk prin vinele lui Herbie, vigoarea fusion din vremurile lui bune s-a cam stins, și-a îngropat hiturile alea vechi printre tot soiul de dulcegării pop. De parcă ”Imagine” și ”Don’t Give Up” venisem eu să ascult…

     

  

Fanul moderat: Ei, hai că a avut niște acompaniatori ”jos pălăria”, a fost un excelent entertainer (și-a prezentat cu umor și respect colegii de trupă – despre basist a spus ca are mai multe degete decât un om normal :), iar pe chitaristul de origine africană l-a botezat ”omul de pe Marte”), o fi având în cântare și voci preînregistrate, dar Tinariwen sau Oumou Sangare (aduși pe hard disk, că de aia avem tehnologie, ca să-l parafrazez pe Hancock) nu sunt chiar fiștecine. Și n-a sunat deloc rău nici solista de soul-pop Kristina Train (solista care deschide piesa ”Imagine” din clipul de mai sus), o fetișcană care n-a făcut încă 30 de ani, dar are o voce extrem de puternică (ce-i drept mai trebuie puțin polisată) și e foarte adaptabilă. Nici pe hiperactivul basist James Genus, care a cântat cu toți greii jazzului american, n-ai cum să nu-l pomenești. Și chiar dacă a fost un mixt de fusion cu etno și pop, până la urmă nu asta e frumusețea? Câți grei ai jazzului ai văzut să fie așa de deschiși câtre pop, blues, irish, acorduri din Mali și versuri de John Lennon și Joni Mitchell?

Bonus: preferata mea de pe ultimul disc al lui Herbie (împreună cu familia blues Derek Trucks & Susan Tedeschi):

Reclame

2 răspunsuri to “Herbie, ce dezamăgire!”

  1. domnisoaraT said

    Eu sunt fanul ultra moderat :)), de am ramas asa vrajita

  2. Victor said

    Și pe mine m-a vrăjit, fără să fiu un mare amator de fuziune și funk 🙂 Plăcerea asta de-a cânta o vezi foaaarte rar pe scenele de la noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: