Just Blues

blues, folk, americana si alte radacini

Infamii cântăreți din dobro și mandolină

Posted by Victor pe 09/01/2011

O gașcă de puștani din Nashville, Tennesee, pornea acum trei ani la drum cu o dubiță prin defileurile din Colorado, pentru a concerta prin baruri și mici teatre în orășele pierdute de lume. Dar se pare că au reușit să convingă repede mult mai multă lume, de vreme ce industria muzicii blugrass i-a premiat pentru cel mai bun debut și cea mai bună piesă de bluegrass din 2007.

După ce-au șters bine praful de pe instrumente, The Infamous Stringdusters au dat un nou timbru bluegrassului, care sună mai proaspăt ca nicicând (mărturii aveți în documentarul de aici). Sextetul din patria country-ului glossy (origine de care nici ei nu sunt prea mândri) vine cu o muzică originală, în care toți instrumentiștii (banjo, mandolină, contrabas, dobro, vioară și chitară) sunt excelenți, se invită unii pe alții la improvizații și se descurcă foarte bine și în postura de soliști.

  

Sursă: thestringdusters.com

 

The Infamous Stringdusters nu se dau în vânt după reluări ale unor piese mai vechi (deși au reînviat piese de hill-billies și chiar un hit de la U2), așa că își compun singuri partiturile, iar ce iese e o muzică săltăreață, vânoasă 🙂 și ideală pentru o petrecere cu dănțuială. Nu degeaba, selectul site PopMatters a decis că cel de-al treilea lor album merită primul loc în topul discurilor de bluegrass din 2010. Eu vă propun un ”Black Rock” de pe al doilea album (2008) al trupei The Infamous Stringdusters:

  

    

       

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: